Spelmän/kvinnor
Förnamn:  Efternamn: 
[Avancerad sökning]  [Efternamn]
Meny
Välkommen

Här hittar ni några kända spelmäns släktträd!

Nu finns också Daniel Skärberg här - Byss-Calles främsta elev. Daniel Skärbergs brorsdotter (Greta Kajsa Skärberg) gifte sig med en spelman med namn Per Sjöberg - mer känd som Sjöbergs Petter!

Det finns också släktkopplingar till familjen Jernberg!

Gåsvikarn - Anders Andersson i Gåsvik! Här hittar ni hans bouppteckning!

Gulamålaviten En av de stora spelmännen i Uppland hette Jan Ersson och var från Gålarmora. Gålarmora i Valö socken kallas, i början av 1300-talet, ”in gulæwamori” (tolkas som Gulles arvingars myr). Jag tror att både Gålarmora och Gulamåra är korrekta sätta att benämna orten och honom – med tillägget Viten. Gulamålaviten är nog vanligast!

Kalle Lind i Vigelsbo - spelade klarinett och orgelharmonium – men det han var mest känd för var hans spel på enradigt Magdeburgerspel. Han föddes 1887 i Sibbo (i Films socken) och dog 1965 i Vigelsbo (Valö). Det finns inspelningar med honom som numera är digitaliserade. Han var samtida med Albin Wallin (Ceylon och Henry Wallins far) och spelade också tillsammans med honom och några till.

Klockar Andersson i Dorotea har också lagts till - med korrekta datum för födelse mm...

Funktioner


Kontakt

Om du har frågor eller kommentarer om innehållet på denna webbsida, kontakta oss. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig.

Senaste nytt

Gåsvikarns (Anders Andersson i Gåsvik) bouppteckning hittar ni HÄR!